Een mooi stel puppy's bij elkaar bij Hondenschool Obedire.

Hondenschool Obedire; overdekt trainen met uw hond in Baarn.

Wordt dit uw hond?

Een betrokken, sociaalvaardige hond, die naar u toekomt als u roept, wandelt aan een ontspannen lijn, ook buitenshuis contact met u maakt en zich kan beheersen waar u ook komt. Welke hondeneigenaar wil dit niet? Hondenschool Obedire biedt u en uw hond de mogelijkheid om dit op een positieve, leuke en hondeerlijke manier te bereiken.

Bij Hondenschool Obedire te Baarn, de leukste hondenschool in de omgeving van Baarn, Soest, Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Hilversum, Bussum, Naarden, Amersfoort e.o, kunt u terecht met al uw vragen over de opvoeding van uw hond. De lessen worden uitsluitend gegeven door professionele instructeurs, in groepen van maximaal 6 cursisten en op een prettige manier voor zowel hond als begeleider.

Geen robot!

Uw hond is geen machine, geen robot maar een levend wezen met gevoel en emotie. Kernwoorden die passen bij een goede opvoeding zijn vertrouwen, veiligheid, affectie en duidelijke regels die passen in uw leven. U kunt uw hond heel veel leren zodat hij zo goed mogelijk in uw huishouden en omgeving kan functioneren. Dit kost tijd en energie maar u krijgt er onvoorwaardelijke liefde voor terug. Hoe fijn zou het zijn om elkaar te begrijpen, samen te kunnen genieten van allerlei activiteiten en dat door uw goede begeleiding uw hond echt onderdeel gaat uitmaken van uw gezin.

Niet fout, wel ongewenst.

Uw hond is uniek en zal in verschillende situaties op zijn eigen manier reageren. Deze manier van reageren is afhankelijk van zijn motivatie ‘wat drijft hem’ maar ook van aanleg, karakter en eerder opgedane ervaringen. Belangrijk hierbij is dat uw hond nooit ‘fout’ gedrag kan vertonen. U kunt bepaald gedrag natuurlijk wel als ‘ongewenst’ ervaren, maar uw hond doet wat hij doet op basis van zijn aanleg en ervaringen.
Bij hondenschool Obedire leren wij hoe u ongewenst gedrag kunt voorkomen, kunt ombuigen naar gewenst gedrag en hoe u gewenst gedrag zó leuk kunt maken voor uw hond dat hij niet anders meer wil dan dit gedrag vertonen!

Luisteren is leuk bij hondenschool Obedire!

Wij werken volgens de methode ‘Luisteren is Leuk’ ontwikkeld door Jolein van Weperen. Dit betreft een methode van beloningsgericht en ‘drukvrij’ opvoeden, dus zonder fysieke correctie of dwang. Immers, wanneer u weet wat de drijfveren zijn van uw hond, dan kunt u daar zo op inspelen dat uw hond met het grootste plezier voor en met u wil samenwerken. Deze methode vullen wij regelmatig aan met nieuwe ideeën en oefeningen waardoor de lessen leuk en afwisselend blijven. De oefeningen die worden aangeboden zijn uitstekend in de praktijk toe te passen en gaan verder dan de standaard gehoorzaamheid oefeningen.

Beloningsgericht opvoeden betekent overigens niet dat wij de hond alleen maar volstoppen met brokjes. Sterker nog, wij maken geen gebruik van de traditionele ‘lokken met een brokje’ methode maar laten u wel belonen voor het gewenste gedrag. Dit kan zijn met een brokje, met spel of met een andere beloning die voor uw hond belangrijk is.

Wij scholen ons regelmatig bij en zijn daardoor op de hoogte van de meest recente inzichten op het gebied van hondentraining. De laatste jaren hebben wij ontdekt dat hondenopvoeding ons meer aanspreekt dan hondensport. Onze cursussen zijn erop gericht om uw hond op te voeden tot een betrokken en sociaalvaardige hond die graag naar u luistert en graag met uw samenwerkt. Hierdoor zijn onze trainingen zijn uitstekend geschikt ter voorbereiding op diverse hondensporten.

Inschrijven

Is uw interesse gewekt? Dan kunt u zich middels het inschrijfformulier inschrijven.
Of neem contact op met Mike van Dam, telefoonnummer: 06 535 955 29 of e-mail: mike@obedire.nl.