Welke cursus wilt u volgen bij Hondenschool Obedire?

De trainingen van Hondenschool Obedire

Nagenoeg al onze cursussen zijn gericht op het opvoeden van uw hond. Dit gebeurt natuurlijk grotendeels bij u thuis. Op de hondenschool wordt de eigenaar begeleid in hoe de opvoeding van zijn of haar hond het beste uitgevoerd kan worden. Eigenaren krijgen tijdens de cursus inzicht in het gedrag van hun eigen hond en, misschien nog wel belangrijker, hoe zij dit proces kunnen beïnvloeden. Op deze manier zorgt u zelf voor een goed opgevoede, fijne kameraad!
Honden spelen in het park Obedire

Uitleg per cursus

Hieronder vindt u een uitleg van alle cursussen die worden gegeven op Hondenschool Obedire. U kunt de tekst uit- en invouwen door op de cursus te klikken. Indien u een cursus wilt volgen dan kunt u zich inschrijven middels het inschrijfformulier dat u vindt bij de omschrijving of anders onder de knop ‘Inschrijven’. Geef duidelijk aan voor welke cursus u zich inschrijft en wat uw voorkeursdagen zijn voor het volgen van de training. Heeft u een specifieke vraag dan kunt u dit vermelden in het veld opmerkingen.

LeeftijdSoort trainingBijzonderheden
7-13 wekenPuppy instuif / -power
9-24 wekenPuppy trainingOok voor hond uit buitenland
> 24 wekenJunioren trainingOok voor hond uit buitenland
> 1 jaarRallyMix training
Alle leeftijdenPrivé training / intake
Privé training

Het kan voorkomen dat uw hond (nog) niet toe is aan het volgen van een groepsles of dat u door omstandigheden niet in staat bent om deze te volgen. Privé training kan dan een oplossing bieden.
Het kan ook zijn dat u samen met de hond wilt werken aan één specifiek trainingsdoel, bijvoorbeeld het verbeteren van het ‘hier komen’ of het wandelen aan een ontspannen lijn. Ook hier kan privé training u meer maatwerk bieden ten opzichte van een volledige 5-weekse training.

De training kan bij u thuis plaatsvinden, op de hondenschool of op een andere nader te bepalen locatie. In één of meerderde sessie(s) van maximaal 60 minuten gaan we met u en uw hond aan de slag op een tijdstip wat u uitkomt.
Een privé training van een uur kost 55 euro. Inschrijfformulier (opent in nieuw tabblad).

Intake privé training
Indien gewenst kan een privé training of deelname aan een cursus worden voorafgegaan door een intake. Tijdens deze intake bekijken wij waar uw wensen liggen en welke vorm van training dan de beste keuze is.
De ‘intake privé training’ wordt gegeven op de Hondenschool, volgt u samen met uw hond en duurt maximaal 50 minuten. Een intake kan u eenmalig volgen en kost 17,50 euro. Inschrijfformulier (opent in nieuw tabblad).


Puppy instuif

De instuif is geschikt voor eigenaren van puppy’s in de leeftijd van 7 tot 12 weken. Wij adviseren u om in afwachting van de start van uw 5-weekse puppy lesblok tenminste 1x de puppyinstuif te volgen. Tijdens de instuif is er namelijk voldoende tijd om al uw eerste vragen over bijvoorbeeld socialisatie, samen spelen, bijten, zindelijkheid, alleen blijven, opspringen, etc. te stellen. Ook worden er een aantal basisoefeningen zoals de plaats, de handcue en het namenspel uitgelegd en geoefend.

De puppyinstuif wordt iedere donderdagavond van 19:00 tot 19:50 uur of zaterdagmiddag van 14:00 tot 14:50 uur gegeven en kost 17,50 euro. Wilt u met uw pup naar de instuif komen dan horen we dat in ieder geval graag 1 dag van te voren.
Inschrijfformulier (opent in nieuw tabblad).

Puppy instuifStartEindeTarief 
Donderdag19.0019.5017,50
Zaterdag14.0014.5017,50

Puppy Power

De Puppy Power is geschikt voor eigenaren van puppy’s in de leeftijd van 9 tot 16 weken. Tijdens de Puppy Power, ook wel puppy gym genoemd, gaan we aan de slag met verschillende oefeningen gericht op balans en coördinatie, weerbaarheid en (zelf)vertrouwen. Uw pup zal onder uw begeleiding o.a. een aantal mini hindernissen overgaan en leren hoe om te gaan met verschillende ondergronden en objecten. Dit met als doel om lichaamsbewustzijn verder te ontwikkelen, om zijn zelfvertrouwen te vergroten en om het vertrouwen in u toe te laten nemen. Alle oefeningen zijn erop gericht om de band met uw pup te versterken en te ontwikkelen.

Deze les is niet bedoeld om puppy’s zelfstandig te laten ‘apenkooien’ of om ze ‘lekker moe’ te maken. Het gaat juist om een stuk bewustwording van het lijf maar ook om deze oefeningen samen op een rustige en beheerste manier uit te kunnen voeren. Veel oefeningen zien er eenvoudig uit maar door ze te vaak, te wild of te ongecontroleerd door de pup uit te laten voeren kan dit (ernstige) blessures opleveren. Dit is ook de reden dat tijdens de Puppy Power de oefeningen om de beurt, per cursist met pup worden uitgevoerd. De instructeur is bij iedere oefening aanwezig om u en uw pup te begeleiden. Door deze opbouw van de training, kunnen de overige deelnemende puppy’s tussendoor voldoende rusten. Er kunnen maximaal 4 puppy’s tegelijkertijd deelnemen aan de Puppy Power les.

De Puppy Power wordt alleen op afspraak gegeven en kost 17,50 euro per les. Inschrijfformulier (opent in nieuw tabblad).


Puppy 5-weekse lesblok

Dit lesblok is geschikt voor eigenaren van puppy’s met een leeftijd vanaf ongeveer 9 weken en sluit goed aan bij de puppy instuif. We leren de hond aandacht te hebben voor u als begeleider zodat u straks een betrokken hond heeft. Een betrokken hond is een hond die buitenshuis bezig is met u in plaats van met zijn omgeving, die meeloopt aan een ontspannen lijn, die komt als je hem roept en die zich in bepaalde situaties kan beheersen.

Wij besteden veel tijd aan het aanleren van de handcue en andere oefeningen waarbij we juist de lege hand belangrijker maken dan een hand waar een beloning in zit. Deze handcue gebruiken wij ook bij het aanleren van de basisoefeningen zoals een zit en lig. Hierdoor maken wij nauwelijks gebruik van ‘het lokken met een brok’ principe. Wel wordt de hond na het uitvoeren van het juiste gedrag beloond. Dit kan zijn met een heerlijk voertje of met een spelbeloning. Daarnaast komen ook een aantal basisoefeningen aan bod zoals het ‘hier komen’, ontspannen meelopen aan de lijn en samen spelen. Immers, ervaart uw hond bijvoorbeeld een sjorspelletje als beloning dan kunt u dit uitstekend inzetten en hoeft u de hond niet steeds een voertje te geven.

Tijdens deze lessen leert u dus vooral uw eigen hond kennen. Hoe leert mijn hond, wat is belangrijk voor hem en wat juist niet. U leert de allerbelangrijkste zaken die te maken hebben met de hele opvoeding van uw pup zoals angstgedrag, spel en verzorging.

Puppy Basis of Puppy Plus?
Hieronder en onder de knop ‘lesoverzicht’ vindt u een overzicht met alle lesdagen. U heeft 1x in de week les, 5 weken aaneengesloten op een vaste dag en tijdstip. De lessen duren ongeveer 50 minuten en de groep bestaat uit maximaal 6 cursisten. Na het eerste lesblok kunt u kiezen om nogmaals een puppy lesblok te volgen. Dit zal omstreeks les 4 aan u worden gevraagd.

U kunt kiezen uit twee verschillende puppy lesblokken, de Puppy Basis of de Puppy Plus:

  • Puppy Basis: 5 praktijklessen met uw hond.
  • Puppy Plus: 5 praktijklessen met uw hond én 1 theorieles zonder hond.

De theorieles vindt plaats op de hondenschool en wordt er apart met u een datum afgesproken om deze te volgen. Wij proberen meerdere cursisten bijeen te brengen voor deze les.
Inschrijfformulier (opent in nieuw tabblad).

Puppy cursusStartEindeTariefBijzonderheden
Maandag19.0019.5075*per 5 lessen
Dinsdag10.0010.5075*per 5 lessen
Woensdag10.0010.5075*per 5 lessen
Woensdag19.0019.5075*per 5 lessen
Donderdag19.0019.5075*per 5 lessen
Zaterdag9.009.5075*per 5 lessen
Zaterdag10.0010.5075*per 5 lessen
Zondag9.009.5075*per 5 lessen
Zondag10.0010.5075*per 5 lessen
*De Puppy Basis bestaat uit 5 praktijklessen en kost 75 euro.
*De Puppy Plus bestaat uit 5 praktijklessen en 1 theorieles en kost 85 euro.

Junioren 5-weekse lesblok

Dit lesblok is geschikt voor eigenaren van honden met een leeftijd vanaf ongeveer 4,5 a 5 maanden. In de junioren lessen worden de oefeningen zoals behandeld in de puppycursus verder uitgebouwd. De basisoefeningen die de  hond al kent worden dieper verankerd én uitgebreid in bijvoorbeeld tijdsduur en afleiding. Nieuwe oefeningen komen uiteraard ook aan bod! En bovendien doen wij ter afwisseling regelmatig een zoekspelletje, Hersenwerk en diverse zelfbeheersingsoefeningen. Ook wordt er aandacht besteed aan een aantal behendigheid en balanselementen zoals o.a.: de tunnel, hoogte- en breedtesprongen,  de kleine kattenloop, de trampoline en de tonnen. Daarnaast wordt er ook tijd besteed aan theorie: lichaamstaal van de hond, eventuele puberproblemen en natuurlijk uw eigen vragen. Heeft uw hond nog geen puppycursus gevolgd maar hoort hij wel qua leeftijd thuis in deze cursus? Geen probleem! Doordat wij werken met kleine groepen kunnen wij alle oefeningen op maat aanbieden.

Hieronder en onder de knop ‘lesoverzicht’ vindt u een overzicht met alle lesdagen. U heeft 1x in de week les, 5 weken aaneengesloten op een vaste dag en tijdstip. De lessen duren ongeveer 50 minuten en de groep bestaat uit maximaal 6 cursisten. Na het eerste lesblok kunt u kiezen om nogmaals een junioren lesblok te volgen. Dit zal omstreeks les 4 aan u worden gevraagd.
Inschrijfformulier (opent in nieuw tabblad).

Junioren cursusStartEindeTariefBijzonderheden
Maandag20.0020.5075per 5 lessen
Dinsdag11.0011.5075per 5 lessen
Woensdag11.0011.5075per 5 lessen
Woensdag20.0020.5075per 5 lessen
Zaterdag11.0011.5075per 5 lessen
Zondag11.0011.5075per 5 lessen
Zondag12.3013.2075per 5 lessen

RallyMix

De Rallymix is geschikt voor eigenaren met een gevorderde hond. Voor deelname aan deze cursus is het noodzakelijk dat de hond de basis gehoorzaamheidsoefeningen (o.a. zit, af of plaats, behouden van positie, volgen etc.) kent en ook al redelijk bekend is met eenvoudige hindernissen/ behendigheidstoestellen.

Rally mix is een combinatie van gehoorzaamheids- en behendigheidsoefeningen en heeft alles te maken met een goede onderlinge samenwerking, vertrouwen, durf en vooral samen plezier maken. U loopt met de hond een parcours en komt bordjes tegen met verschillende opdrachten, bijvoorbeeld: door de tunnel, twist, een eigen trucje, buig, samen draaien etc. Dit zijn onder andere oefeningen die afkomstig zijn uit de hondensport Rally O en Rally Freestyle, aangevuld met elementen uit de Behendigheidscursus. Het parcours wordt iedere les inhoudelijk veranderd en wordt, afhankelijk van de deelnemende combinaties, steeds iets moeilijker.

Deze cursus is geschikt voor alle honden, groot en klein, en is tevens uitermate geschikt voor de wat oudere honden die nog steeds fit zijn maar wel wat aan conditie hebben moeten inleveren. Ook voor cursisten die graag in de toekomst een behendigheidscursus willen volgen maar nog moeten werken aan hun gehoorzaamheidsoefeningen, is deze cursus zeer geschikt.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de Rally mix lessen gegeven op dinsdagavond van 19:00 tot 19:50 uur, van 20:00 tot 20:50 uur en op de zaterdagmiddag van 12:30 tot 13:20 uur.
Inschrijfformulier (opent in nieuw tabblad).

Aanmelden cursus

Uw aanmelding voor een cursus kan pas worden verwerkt nadat u het inschrijfformulier via de website zo volledig mogelijk hebt ingevuld en verstuurd. U ontvangt daarna een bevestigingsmail en afzonderlijk nog een mail met de voorgestelde trainingsdagen. Helaas gebeurt het soms dat onze mail in uw SPAM folder terecht komt. Wij verzoeken u vriendelijk om dit na uw inschrijving te controleren.
Inschrijfformulier (opent in nieuw tabblad).