Goede voornemens: naar Vlieland

Goede voornemens van Hondenschool Obedire

Wat zijn uw hondse goede voornemens voor dit jaar?

Iedere jaarwisseling zijn veel mensen druk in de weer met hun nieuwe of hernieuwde goede voornemens. Gezonder eten, meer bewegen, minder werken, stoppen met roken er komt van alles voorbij. Maar wat zouden de goede voornemens zijn van onze honden? Meer eten? Vast wel, kom maar op met die lekkere beloningen. Meer bewegen? Sommige honden hebben dit hoog op hun verlanglijstje staan, andere draaien zich liever nog een keertje extra om. Minder werken? Zou dit misschien gelden voor sommige hulphonden of de senioren hond? Stoppen met roken? Natuurlijk roken onze honden niet maar zouden zij voorkeur hebben voor een stads- of bosrijke omgeving? Onze honden, Koos en Guus, niezen vaak in de stad; een open haard die brandt, een scooter of auto die voorbijrijdt of iemand die buiten een sigaartje rookt. Is dit jou ook al eens opgevallen bij jouw hond?

Omdat onze honden hun ‘goede voornemens’ niet aan ons kunnen vertellen, kunnen wij misschien zelf wel een aantal goede voornemens bedenken. Wij kiezen natuurlijk voor haalbare doelen die het leven van onze trouwe snoet verrijken.

Onze goede hondse voornemens voor 2017:

  1. Iedere dag 5 minuten samen spelen. Een tugspel, zoekspel, hersenwerkje, als het maar samen is.
  2. Zet tijdens je wandeling je telefoon eens offline. Kijk naar je hond, de omgeving en geniet van elkaar.
  3. Lach iedere dag een paar keer extra naar je hond. Honden herkennen emoties, een lach is een gratis beloning voor beiden.
  4. Loop een keer een ander rondje. Wij mensen zijn gewoontedieren. Een wandeling kan compleet nieuw zijn voor de hond als je het vaste rondje bijvoorbeeld eens andersom loopt.
  5. Laat de hond de wandeling bepalen. Volg de neus van je hond, waar kom je uit? (in ons geval: de dierenwinkel om de hoek 😉
  6. Wijk in het bos, mits toegestaan, eens af van het pad. Er liggen heerlijke geuren verborgen buiten de wandelpaden.
  7. Sta tijdens de wandelingen wat meer stil en laat de hond uitgebreid snuffelen. Loop pas door wanneer de hond echt is uitgesnuffeld.
  8. Boek een weekendje weg en neem de hond gezellig mee. Er zijn ontzettend leuke hondvriendelijke parken in Nederland. Even heerlijk ertussenuit, samen ontspannen en weer opgeladen starten aan de nieuwe (werk)week.
  9. Bak je weleens pannenkoeken? Bak er dan ook eentje voor de hond, als hij dit mag eten natuurlijk. Snijd de pannenkoek in kleine stukjes en verras je hond tijdens een wandeling of las een onverwachts leuk trainingsmomentje binnenshuis in.
  10. Heb je een tuin en voer je de hond brokken? Strooi de maaltijd dan eens uit in de tuin. Dit is voor de hond een heerlijke natuurlijke manier om zijn maaltijd te nuttigen. Geen tuin? Geen probleem! Neem de maaltijd mee tijdens een boswandeling en laat je hond eens ‘buiten de deur’ eten.

Op naar een gelukkig, gezond, gevarieerd, gezellig, liefdevol en hond(h)eerlijk 2017!

Geplaatst in Algemeen.